Az iPhone 6 készíti a legjobb fotókat és videókat

Holtversenyben első az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus ami a legjobb okostelefonba épített kamerát illeti – megelőzve a korábban első androidos telefonokat. A készülékeket a nagy nevű DxO Labs vette górcső alá, és egy teszt során gyakorlatilag minden elképzelhető helyzetben kipróbálták az új iPhone-ok fotós és videós képességeit – írja az imagazin.hu.

A tesztet elején kiemelik, hogy a bemutatón az Apple által is hangoztatott új, gyorsabb autofókusz valóban meglepően jól és gyorsan teszi a dolgát. Az iparági szabványoknak megfelelő tesztjeik során a DxO Labs arra a következtetésre jutott, hogy az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus nagyon hasonlóan teljesít ha a fényképezésről és videózásról van szó.

"Az iPhone 6 és iPhone 6 Plus nagyon jól eltalált készülékek különösebb gyengeségek nélkül, a fő előnyt a versenytársakénál egyértelműen jobb nagyszerű autofókusz jelenti. Érdemes megjegyezni továbbá, hogy az Apple nagyszerűen használja a 8 megapixeles szenzort, így a textúrák vizsgálata során alig veszít pontokat a 13, 20 vagy 36 megapixeles konkurenciával szemben, és továbbra is az élen marad az összesített eredményekben" – állítják.

Összesítve a következők állapíthatók meg:

Az előnyök közé tartozik a nagyon jó expozíció,az impresszív autofókusz bármilyen fényviszonyok között, a pontos színvisszaadás,a jó részletek kül- és beltéren is a jó vakuteljesítmény. Némi zajosodás azonban megfigyelhető rossz fényviszonyok között (csak iPhone 6 esetén), egyes helyzetekben észrevehető moiré, az iPhone 6 esetében megfigyelhető néha szellemképesedés.

A videóknál az autofókusz nagyon gyors, pontos, és megismételhetők, kiváló a stabilizáció jó fényviszonyok között, vonzó színek különböző fényviszonyok között, kevés zaj. Esetenként viszont hibás az expozíció, videó közben a stabilizáció néha hibázik (iPhone 6 Plus).

Kimaradt?