Két napon múlhat a kétnyelvű táblák engedélyezése Kolozsváron

Még két napja van Emil Boc polgármesternek, hogy megtámadja azt a bírósági döntést, amely a kolozsvári helységnévtáblák többnyelvű feliratozására kötelezi a városházát.

A polgármesteri hivatal jogi osztálya már megfogalmazta a közigazgatási bíróság ítéletének óvását, már csak a polgármester aláírása hiányzik róla, tájékoztatta a sajtót Oana Buzatu szóvivő. Újságírói kérdésre Emil Boc szerdán meglehetősen semleges választ adott arra, hogy aláírja-e a dokumentumot: azt mondta, megvárja a jogi osztály álláspontját, és e szerint jár el. A clujust.ro portál úgy tudja, az óvás szövege az asztalán van, már csak alá kell írnia. A fellebbezés benyújtásának határideje szeptember 26.

Miután a European Committee Human Right Hungarians Central Europe Alapítvány július közepén bejelentette, hogy egy bírósági végzés értelmében a helységnévtáblákon magyarul is szerepelnie kell a város nevének, Emil Boc polgármester közölte, hogy megtámadják a döntést. Nem sokkal később azt mondta, tiszteletben tartja az igazságszolgáltatás ítéletét.

Horváth Anna alpolgármestert egyelőre nem tudtuk elérni. Korábban az RMDSZ-es elöljáró kijelentette, nagyon csalódott lenne, ha Emil Boc megóvná a bírósági ítéletet.

Kimaradt?