Hamarosan kiváltható a KMDSZ ingyenes diákkártyája

Miután a tavalyi év során megszűnt az utolsó ingyenes diákkártya is, amely kötelező feltétel az ingyenes és a kedvezményes tömegközlekedési bérletek kiváltásához, a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) igyekezett segíteni a helyzeten. A nemrég bemutatott A kártya számos kedvezményt tartogat a magyar diákok számára.

A KMDSZ már évek óta minden tanévben körülbelül hatezer kártyát bocsátott ki a tagjai számára, idén tavasszal pedig úgy döntöttek, hogy beindítják egy ingyenes diákkártya programját, ami szintén alkalmas lesz a bérletek kiváltásához. Mivel ez az első éve a kártyának, még most is folyamatban van a támogatók szerzése.

Mint azt az A kártya kommunikációjával foglalkozó Krippán Kinga a maszol.ro-nak elmondta, mindenképp olyan partnerségeket próbálnak kötni, amelyek a diákság hasznára lehetnek. Tárgyalásokat folytattak kulturális intézményekkel, kávézókkal, vendéglőkkel, sportfelszereléseket forgalmazó üzletekkel, egészségügyi rendelőkkel, kozmetikai rendelőkkel, tánciskolákkal, a cél az, fejtette ki, hogy mindenhol minőségi szolgáltatásban legyen részük az A kártya tulajdonosoknak, és minél szélesebb körű igényeket elégíthessenek ki.

Szintén előnye lesz a kártyának, hogy azonnal kiválthatóvá teszik, egy online regisztráció elküldése után tehát időpontot kap az igénylő, amikor várják az irodába, és rögtön felveheti a kártyáját. Mindezzel a hosszú sorokat, és a többszöri újrapróbálkozást próbálják megelőzni.

A kártya kabalája Valter, egy kolozsvári egyetemista, akivel lehet majd fotózkodni a városban. Lesznek nála stickerek, szórólapok és válaszol a kérdésekre is – ha online kérdezik majd, visszaír, ha személyesen, akkor a KMDSZ munkatársai tolmácsolják a válaszát.

"Mint arculat próbáltunk nagyon fialatalosak, trendik, színesek lenni. Az adatokat, amelyek szerepelnek rajta, mindenképp szükséges feltüntetni, az érvényessége és a hitelessége miatt. Persze megnéztük több diákkártya oldalát is, de nagyjából mindegyik egy hasonló séma alapján működik. Mi próbáltuk mindenhonnan a legoperatívabb eszközöket összegyűjteni és alkalmazni" – fogalmazott Krippán Kinga hozzátéve, elsődleges célcsoportjuk a magyar közösség, de senkitől nem zárkózunk el. A reklámkampányuk elsősorban magyarul folyik, a partnereik jelentős része is a magyar közösséget foglalkoztatók közül került ki, de ettől függetlenül az A kártyát bárki igényelheti, mivel ráadásul háromnyelvű.

Kimaradt?