Alig győzik gyártani az iPhone 6-ot

Az Apple-rajongóknak valószínűleg tovább kell várniuk, mire megkaphatják az új Iphone-t, mivel a telefonok gyártását és összeszerelését végző Foxconn-nál komoly problémákat okozott, hogy a telefon iránti kereslet a vártnál jóval magasabb volt. A gyártókapacitás viszont ezt az igényt már nem tudja kiszolgálni – írja az index.hu.

A Foxconn újabb munkások fölvételével próbálja kompenzálni a termelés lassúságát; ők a csengcsoui gyárban fogják összeszerelni a telefont. A Kínában működő, de tajvani tulajdonú gyártó több mint egymillió munkást foglalkoztat. Csak a csengcsoui gyárban több mint kétszázezren dolgoznak: itt kizárólag az új Iphone-okat szerelik össze, több száz gyártósoron.

Wall Street Journal egyik forrása szerint a Foxconn naponta 140 ezer Iphone 6 Plust és 400 ezer Iphone 6-ot gyárt. Már ez a mennyiség is példátlan, de ez sem fedezi a vásárlói igényeket.

Az előrendelőknek az Iphone 6 Plusra három-négy hetet kell várniuk, a sima 6-os modellre 7-10 napot. Ennek két oka is van: a Foxconn még nem turbózta föl a gyártósorokat, és szűkös a készletük az 5,5 hüvelykes kijelzőkből. A kijelzőgyártók nyilván sokat átkozódnak a magas selejtarány miatt: csak a képernyők 50-60 százaléka felel meg az Apple minőségi előírásainak. A 4,7 colos kijelzőknél valamivel jobb a helyzet, ott a jó képernyők aránya 85 százalék körüli.

Kimaradt?