Feltörte a román rendőrség honlapját az Anonymous csoport

Feltörték a román rendőrség honlapját. Péntekre virradóra a román rendőrség honlapján megjelent egy üzenet: „Üdvözlet, Uraim. Mi vagyunk az Anonymous csoport. Mi vagyunk a Légió. Mi vagyunk a ROMÁN NÉP avagy a „balekok”. Ébredj, Románia!” Az üzenetet egy román hip-hop együttes, a Morometzii Ébredj, Románia című dala kísérte.

A "ciumpalac" román kifejezés az értelmező szótár szerint egy sértő jelző, amely balekot, vesztest, bunkót, csórót, értelmi fogyatékost jelent. Az üzenetben használt kifejezés egy két évvel ezelőtti esetre utal, amikor egy ploieşti-i képviselő, Sever Voinescu ezzel a jelzővel illette Stefan Dumitrescu helyi lakost, egykori forradalmárt, aki állandó résztvevője a városban rendezett tüntetéseknek. Dumitrescu akkor írásban fordult panaszával a helyi önkormányzathoz, ironikusan aláírva levelét: "Ciumpalacul Dumitrescu". A hivataltól kapott válaszlevélben azonban a helyi tanács írásban is alkalmazta a jelzőt, ezáltal elindítva tulajdonképpen a lavinát, azóta ugyanis valamennyi tiltakozó országszerte önként "ciumpalac"-nak (baleknak) nevezi magát.

A román rendőrség honlapját pénteken délig sem állították helyre, bár az üzenetet sikerült eltávolítani. A hackelést a someseanul.ro fedezte fel, illetve Ionut Iamandi azonosítónevű személy a Twitteren.

https://www.youtube.com/watch?v=KV86OxVkse4

Kimaradt?