TVR: mégsem kezdik el az alkalmazottak kiértékelését

Egyelőre nem kezdődik el a közszolgálati televízióban (TVR) az alkalmazottak szakmai felkészültségének felmérése. Az intézmény vezetősége a szakszervezet tiltakozásának hatására visszakozott.

A TVR hétfő esti közleménye szerint a vezetőség „elemzi a felmérés szabályzatának azokat a kitételeit, amelyek kiváltották az alkalmazottak elégedetlenségét". Közölték azt is, hogy a későbbiekben döntenek a kiértékelések elkezdésének új időpontjáról.

A magyar szerkesztőség szakszervezeti csoportjának vezetője a maszol.ro-nak megerősítette, hogy a vezetőséget eltántorította eredeti elképzeléseitől az alkalmazottak tiltakozása. Pap Csongor elmondta, a tévé bukaresti székhelyén az alkalmazottak kedden is folytatták a tiltakozást, amelynek során nyílt levélben kérték fel a parlamentet a törvénytelen elbocsátási procedúra leállítására és egy olyan vezetőség kinevezésére, amely a valós válságkezelést vállalja fel. {loadposition OTP}

Kérik továbbá, hogy a jelenleg vezérigazgatói tisztséget betöltő Claudiu Săftoiu mondjon le, helyére pedig olyan valaki kerüljön, akit maguk a tévés alkalmazottak választottak a vezetőtanácsba. A nyílt levelet eddig több mint ezer alkalmazott írta alá.

Mint ismert, az alkotmánybíróság döntése nyomán a testület egy részét újra kell választania a parlamentnek. A szenátus és a képviselőház együttes ülésén kedden már meghallgatta a pártok által javasolt jelölteket, a plénum délután szavaz az új vezetőtanács összetételéről.

A politikai algoritmus tiszteletben tartása érdekében a kormánypártok visszaléptették egy-egy jelöltjüket. Így a Demokrata Liberális Párt – mely korábban kiszorult a testületből – szintén javasolhat két jelöltet. Az RMDSZ delegáltja Nagy Zoltán marad.

Kimaradt?