Villanyoszlopnak ütközött Sepsiszentgyörgyön egy autóbusz

Villanyoszlopnak ütközött egy utasokkal tele közlekedő sepsiszentgyörgyi autóbusz, hat személy megsérült. A Multitrans közszállítási vállalat 6-os számú járatát vezető autóbusz sofőrje a város Brassó felőli bevezető szakaszán, a Păius Dávid úton hirtelen félrekapta a kormányt, és egy villanyoszlopnak ütközött.

A keddi balesetben több utas könyebb sérüléseket szenvedett, őket a sepsiszentgyörgyi kórházba szállították. Nagy D. István kórházi szóvivő szerint a sürgősségi osztályon hat személyt láttak el, de egyiküket se kellett kórházba utalni.

Tóth Zsigmond háromszéki szóvívő szerint a rendőrség még vizsgálja a baleset bekövetkeztének körülményeit, és azt, hogy a sofőr miért kapta félre a kormányt és vezette villanyoszlopnak a járművet.

Egy szemtanú beszámolója szerint a balesetet követően a sofőr arról számolt be a helyszínre érkező rendőröknek, hogy megijedt egy szembe jövő teherautótól, mert azt hitte, hogy összeütköznek, ezt próbálta egy hirtelen irányváltással elkerülni.

A közszállítási jármű Sepsiszentgyörgy gyárnegyedéből szállította a munkásokat a lakónegyedek irányába, így a busz tele volt utasokkal, főként asszonyokkal, akik az ütközéskor egymásra estek, megütötték magukat és nagyon megijedtek. A helyszínre több mentőautó is érkezett, és sürgősségre szállítottak hat személyt. 

Kimaradt?