Már letölthető az egyik legjobb ingyenes vírusirtó 2015-ös verziója

Az AVG Technologies nem csupán nagy sikerű ingyenes vírusirtóját, az AVG AntiVirus Free-t frissítette, hanem PC-s termékeinek széles sávját, így az AntiVirus Free 2015 mellett kiadta az AntiVirus 2015-öt, az Internet Security 2015-öt és az AVG PC TuneUp 2015-öt is.

A 2014-es verzióknál végrehajtott viszonylag nagy változások után az idei frissítés áttervezett felhasználói felületet és az új Outbreak Detection funkciót hozta – ez utóbbi segít blokkolni a nulladik napi fenyegetéseket.

A megújult felhasználói felület a rivális antivírus termékek minimalista megközelítésére hajaz, a dizájn letisztult, a felhasználó könnyen kiigazodik rajta.

Az AVG AntiVirus Free letöltése innen kezdeményezhető. A telepítés a már megszokott módon történik (a magyar nyelvet is választhatjuk az installálás során), és ha ezzel elkészültünk, a program el is indul, s betölti szervereiről a legfrissebb vírusdefiníciókat.

Felhasználói felülete a beépített modulokat mutatja: Computer/Számítógép (valós idejű vírusszkenner, folyamatosan védi a számítógépet), Web/Web (az online fenyegetéssel szemben lép fel), Identity/Szem.adatok (azon a digitális fenyegetések ellen véd, amelyek online identitásunk után kémkednek), Emails/E-mailek (ellenőrzi a be- és kimenő e-maileket). Valamennyi modulba beléphetünk, és további speciális beállításokat tehetünk.

A bal oldali Scan Now/Vizsgálatok indítása gombra kattintva átvizsgáltathatjuk akár az egész számítógépet, akár annak egy részét, míg a Protection up-to-date/A védelem naprakész megmutatja a vírusdefiníció állapotát. Ha a program fenyegetéseket talál, akkor vagy automatikusan törli, vagy karanténbe helyezi ezeket, de megadja a lehetőséget arra, hogy a felhasználó manuálisan végezze el a törlést.

Kimaradt?