Dell: segíti a kommunikációt a technológia

A szülők még mindig keveset beszélnek a gyerekeikkel, de legalább egyre több SMS-t és e-mailt váltanak - derült ki a Dell megbízásából, a Harris Poll által készített felmérésből. Ebben több mint 1000 amerikai fiatalt és szülőt faggattak a kommunikációval és a készülékekkel kapcsolatban – írja a pcworld.hu.

A statisztikák alapján a szülők és a diákok 64 és 75 százalékban a sokoldalú, munkára és szórakozásra is alkalmas eszközöket részesíti előnyben, és nem igazán használják közösen a készülékeket - 78 és 77 százalék ritkán vagy soha nem osztja azokat meg mással. A szülők 84, a diákok 90 százaléka szerint könnyű kapcsolatot tartani a mai eszközökkel, néhányan pedig talán túlzásba is viszik a dolgot: 30 és 35 százalék akkor is SMS-ben tesz fel kérdést, ha egy házban tartózkodik a másikkal. A távol tanuló gyerekekkel 80 százalék, hogy többet SMS-eznek, 62 százalék pedig a videotelefonálók aránya.

Valószínűleg felmérés nélkül is bárki megmondta volna, de így már tudományosan is bizonyított, hogy a fiatalok egyre jobban kihasználják a tanulásban is a laptopokat és a tableteket. A megkérdezettek több mint fele útközben is tanul állítólag, 77 százalék pedig óra után is tovább kutat a weben. 

Érdekesség, hogy a diákok 59 százaléka a tanév előtt vetetne új kütyüket, 53 százalék pedig megmondhatja otthon, hogy mit vegyenek neki a szülők. A szülők 83 százaléka az értékelések alapján választ, a diákok 41 százaléka a közösségi oldalak okosságai szerint.

Kimaradt?