Bakancslistát írtak beteg babájuk rövid életére

Súlyos születési rendellenességgel fog világra jönni egy amerikai pár babája. Elhatározták, hogy minden együtt töltött percet széppé tesznek – írja a hir24.hu.

A jövő hónapban születik meg Shane Michael Haley, akit a terhesség második hónapjában anencephaliával diagnosztizáltak. A súlyos rendellenesség miatt a gyermek koponyájának és agyának egy része nem fejlődik ki. Az ilyen betegséggel megszületett gyermekeknek nagyon rövid élet adatik meg.

Miután a szülők ezt megtudták, elhatározták, hogy minden egyes percbe, amit születendő gyermekükkel tölthetnek, a legtöbb élményt igyekeznek beleszorítani. Összeállították Shane bakancslistáját, amelyre minden olyan élményt felvettek, amit meg akarnak vele osztani – ebben van new yorki látogatás, több állatkert, tengerpart, hokimeccs és koncert is. Egy Facebook oldalt is létrehoztak, ahol több mint kétszázezren követik az eseményeket.

„Shane megmutatta nekünk, hogy minden napból a lehető legtöbbet kell kihozni” – írták oldalukon. A fiatal pár bátorsággal és pozitív szemlélettel igyekszik szembenézni a tragédiával. „Ez a legnehezebben feldolgozható dolog a világon, de végig kell menni rajta. A szülei vagyunk és gondoskodnunk kell róla, amíg lehet” – nyilatkozta az anya.

Kimaradt?