Polgármesterekkel találkozott Kelemen Hunor Csíkkozmáson

„Székelyföld közel hetven települése új közösségi beruházásokra vagy munkálatok befejezésére kap támogatást a kormánytól, ezáltal kézzelfogható segítséget nyújtunk a jövőtervezéshez és az életminőség javításához” - jelentette ki Kelemen Hunor szövetségi elnök, miniszterelnök-helyettes csütörtökön. Hozzátette, a kormányzás az emberekért, a közösségért van, ez az RMDSZ feladata. A szövetségi elnök találkozón vett részt Csíkkozmáson, ahol Hargita és Kovászna megye tanácselnökeit és polgármestereit tájékoztatta újabb fejlesztési alapok előirányzásáról.

A települések iskolák, óvodák, utak, ivóvíz- és csatornahálózat korszerűsítésére kapnak támogatást a kormány által működtetett Helyi Fejlesztési Program alapjaiból, új munkálatok elkezdésére és a már folyamatban lévők befejezésére.

Kelemen Hunor a polgármestereket arról is tájékoztatta, hogy ez a támogatás csupán egy része azoknak a településfejlesztésre előirányozott kormányzati alapoknak, amelyeket a Székelyföld az ősz folyamán megkap. Egy nehéz kormányzati időszak után költségvetés-kiegészítés várható még szeptember végén, amikor újabb települések is fejlesztési alapokhoz juthatnak.

„Azzal, hogy Székelyföld településein folyik a munka, a jövőtervezés, bebizonyítottuk, hogy politikai figyelmet kell fordítani erre a vidékre, kormányzati alapokból kell támogatnunk településeinket. A beruházások által könnyebb lesz az életünk, javul az emberek és a családok életkörülményei” – fogalmazott az új fejlesztési alapok jelentőségéről a miniszterelnök-helyettes.

A csíkkozmási találkozón jelen volt Korodi Attila környezetvédelmi miniszter is, aki infrastrukturális pályázati lehetőségekről beszélt. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke ismertette a támogatáshoz jutott települések korszerűsítési terveit.

Kimaradt?