Winkler: csak helyeselni tudom az Európai Bizottság új szerkezetét

Rugalmasabbnak, az európai polgárok elvárásaihoz közelebb állónak tartja Winkler Gyula RMDSZ-es EP-képviselő az Európai Bizottság új struktúráját.

Miután szerdán délután Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság megválaszott elnöke bemutatta csapatát, Winkler Gyula a maszol.ro-nak elmondta, José Manuel Barroso korábbi elnök első és második bizottsága között is voltak szerkezeti különbségek, de minimálisak.

A politikus szerint most teljesen új struktúráról beszélhetünk, amely ráadásul Juncker nyilatkozata értelmében nem lesz túlságosan merev, hiszen fenntartja a jogot arra, hogy a ciklus alatt változásokat javasolhasson. "Ez egy dinamikus megközelítés, én csak helyeselni tudom. Egy gyorsan változó világban vagyunk, és azt személyesen is tapasztalhattam a kampány során, hogy Brüsszel egy merev, átláthatatlan rendszerként van elkönyvelve, így ha egy új megközelítés ebben is változást hoz, az csak jó" – fogalmazott a képviselő.

 Winkler jelentős sikerként könyveli el, hogy a román biztos, Corina Crețu a regionális politikáért felel a jövőben. "Az elmúlt öt esztendőben a mezőgazdasági portfólió után most a következő öt évben egy újabb jelentős területet kaptunk meg" – értékelte a képviselő.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?