Igazán okos az iPhone 6 okostelefon

Az iPhone 6 és iPhone 6 Plus év végéig kerül a piacra, várhatóan több mint 100 országban. Nagyobb, keskenyebb és sokkal okosabb, már-már szinte futurisztikus képességei vannak – írja a blikk.hu.

A cég legújabb fejlesztése az Apple Pay érintés nélküli fizetés. Első hallásra bonyolultan hangzik, pedig nagyon egyszerű a funkció. A bankkártyánk adatait elmentjük a készülékbe, majd a telefont a terminálhoz érintve már lehet is fizetni vele. A tervezők természetesen a biztonságra is figyeltek, így a menügomb ujjlenyomat-olvasó is egyben. Ujjlenyomatunkkal meg tudjuk spórolni a PIN kód beírását, így más nem férhet hozzá adatainkhoz. Még maga az Apple sem: megígérték, hogy nem gyűjtik be ezeket az információkat.

A telefon kijelzőjének átmérője még sosem volt ilyen nagy: a kisebbik 6-osé közel 12 a nagyobbiké 14 centiméter. Az iPhone 6 nagyobb változatát, a Plust oldalra billentve nagyobb billentyűzet jelenik meg a képernyőn.
A 6-os modell már különbséget tud tenni a futás és a séta között is, sőt még az emelkedést is érzékeli a beépített légnyomásmérő segítségével. A tervezők gondoltak a selfie-zőkre is. Automatikus arcfókusz gondoskodik a kép élességéről, sőt selfie sorozatfelvétel-mód is van.

Kimaradt?