Gyerekek pucérkodnak a szentgyörgyi szökőkútban

Serdülőkorú lányok meztelenül fürödnek a sepsiszentgyörgyi szökőkútban. A felújított Mihai Viteazul téri szökőkút vízében és a feltörő vízsugarakban, meleg időben rendszeresen hancúroznak gyerekek,

A környéken lakók szerdán viszont megbotránkoztak három meztelen lány láttán, akik városi fürdőnek tekintették a szökőkutat. Az egyik tömbházlakó lefotózta és videóra vette az esetet, és közzétette egy közösségi portálon.

Az ügy kapcsán felkerestük Tischler Ferenc alpolgármestert, aki kifejtette: szomorúnak tartja, hogy egyesek a civilizáció szabályait figyelmen kívül hagyva viselkednek. Hozzátette, nem tolerálják az ilyenfajta viselkedést, viszont lehetetlennek tartja, hogy az önkormányzat munkatársai vagy a rendőrség mindenhol jelen legyenek, ezért arra kéri a lakosságot, hogy ha ilyen esetet látnak, azonnal tárcsázzák a helyi rendőrség ingyenes hívószámát a 0800 800 767-es telefonszámot.

A rendőrök ugyanis előállíthatják a szabálytalankodókat, és meztelen fürdőzésért közszemérem megsértése miatt kezdeményezhetnek eljárást.

Kimaradt?