Első táskájukat az önkormányzattól kapják a háromszéki nulladikosok

Iskolatáskával és tanfelszereléssel ajándékozza meg a háromszéki előkészítős diákokat a Kovászna megyei önkormányzat. A lányoknak rózsaszín Barbie-s, míg a fiúknak kék színű focilabdás táskákat ajándékoznak a hamarosan kezdődő iskolai év első napjaiban.

A csomagokat, kedden az első iskolaigazgatói értekezleten adta át a tanintézmények vezetőinek Tamás Sándor. Kovászna megye tanácselnöke bejelentette: iskolakezdéskor 2266 magyar és román kisdiák kapja meg ajándékba az első iskolatáskáját, benne színes ceruzákat, uzsonnás dobozt, üzenő-füzetet és anyanyelvtől függően magyar vagy román kifestőkönyvet.

Hozzátette: tavalyhoz képest 2,5 százalékkal növekedett az előkészítőt kezdő gyerekek száma Háromszéken, így a megyei önkormányzat 121.000 lejt különített el erre a célra, szemben a tavalyi 80.000 lejjel. Tamás Sándor szerint a legtöbb előkészítős a sepsiszentgyörgyi Váradi József iskolában és Árapatakon iratkozott be, számszerint 128 illetve 123 gyerek, a legkevesebb, mindössze négy tanuló Nagypatakon és a sepsiszentgyörgyi kisegítő iskolában kezdi az iskolát.

Kovászna megye tanácsa a diákokon kívül az iskolákat is megajádékozta. A Schubert & Franczke osztrák cég által készített kétnyelvű megyetérképpel, amely tartalmazza a térség látványosságait és természeti erőforrásait. Az önkormányzat az „első iskolatáska” programja révén is ösztönözni szeretné a szülőket, hogy írassák iskolába gyerekeiket.

Kimaradt?