Elköltözött a sepsiszentgyörgyi kórház több részlege

A sepsiszentgyörgyi kórház felújítási munkálatai miatt új helyszínre költöztettek több kórházi részleget és osztályt, hívja fel a lakosság figyelmét Nagy D. István. A sürgősségi kórház szóvivője szerint a felújítási munkálatok az intézményünk több szárnyát is érintik, viszont nem okozhat fennakadást az egészségügyi ellátásban, ezért elsőként elköltöztették a betegfelvételért felelős irodát az eddig ismert – a főbejárat előterében lévő – helyiségből. Hétfőtől az irodát átmenetileg a Belgyógyászati Osztálynak is otthont adó, „régi kórházként” is ismert épületbe helyezték át. A szóvivő szerint a következő időszakban újabb költöztetések és átszervezések történnek a sepsiszentgyörgyi kórházban.

Mint ismeretes, Kovászna Megye Tanácsa és a kivitelező sepsiszentgyörgyi Baumeister Kft. képviselői nemrég írták alá a 30 millió lej értékű felújítási munkálatok kivitelezési szerződését, amely EU-s pályázatból 2015. december 31-ig valósulnak meg. A munkálatok kiterjednek a villanyhálózat kiépítésére, az épületegyüttes hő-technikai felújítására, új, nagy befogadóképességű felvonók beszerelésére, emellett négy új műtőt kialakítására.

„A korszerűsítés egy igen komoly és fontos fázisához érkeztünk, amely révén a kórház főépületének egy jelentős része oly módon újul meg, hogy az épület adottságait figyelembe véve megfeleljen minden aktuális az egészségügyi intézményekre vonatkozó elvárásnak. Egy ilyen volumenű munkálat elvégzése ideje alatt elkerülhetetlen, hogy pácienseink esetenként kellemetlen helyzetekkel szembesüljenek, mások mellett az osztályok, részlegek időszakos áthelyezése nyomán, amelyekért előre is elnézésüket, türelmüket és megértésüket kérjük " - fogalmazott  Dr. Fogolyán Kristóf, a Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere.

 

Kimaradt?