Kovács Péter: fontos, hogy utolsó pillanatig gyűjtsük az aláírásokat

Az RMDSZ az előzetes terveknek megfelelően halad a Kelemen Hunor államelnök-jelöltségét támogató aláírások összegyűjtésével. Néhány példát említve, Háromszéken több mint 35 ezren, Udvarhelyszéken 22 ezren, Maros megyében több mint 40 ezren, Szilágy megyében 17 ezren, Bihar megyében pedig 32 ezren írtak alá Kelemen Hunor indulásáért. A leadási határidő szeptember 23., a Szövetség néhány nappal ezt megelőzően fogja iktatni Bukarestben  a bőven 200 ezres szám fölötti aláírásokat – tájékoztatott hétfőn Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára.

,,Választási kampányunk szerves része az aláírásgyűjtés, amelyet az utolsó időpontig folytatunk, hiszen a többszázezer magyar embernek, akikkel így kapcsolatba lépünk, el kell mondanunk, hogy Kelemen Hunor egy olyan jelölt, akit a romániai magyarok ismernek és megbíznak benne, a román emberek pedig tisztelik és meghallgatják őt. Ilyen jelöltre van szüksége a magyarságnak, aki el tudja mondani a gondjainkat, elvárásainkat, mert ezt, ahogy láthattuk, a román politikusok 25 év alatt nem tették meg”– hangsúlyozta Kovács Péter.

A főtitkár szerint komolyan megkérdőjelezhető, hogy az Erdélyi Magyar Néppárt törvényesen képes-e összegyűjteni a szükséges aláírásokat. ,,Tapasztalatunk az, hogy az aláírások kétharmadát az erre megszabott időintervallum első felében gyűjtjük össze. Ezt figyelembe véve, valamint azt, hogy a Néppárt félidőben még nem rendelkezett az aláírások felével, megkérdőjelezhető a végeredményük” – fejtette ki Kovács Péter.

Kimaradt?