Nagyváradon is megszervezték a Skirtbike mozgalom felvonulását

Első alkalommal rendezték meg vasárnap a bihari megyeszékhelyen a szoknyás biciklizést azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a kerékpározás előnyeire. A Skirtbike mozgalom Romániában 2010-ben indult, azóta több száz biciklis lány csatlakozott a kezdeményezéshez, hogy a nőiességet és a divatot népszerűsítse.

Nagyvárad a 13.-ik romániai város, ahol megtartják a rendhagyó biciklis menetet. Az egészséges életmód mellett a kerékpárutak fontosságára is fel akarta hívni a figyelmet a több mint 350 női kerékpáros. „A legfontosabb célkitűzés, hogy minél több bicikliút legyen nagyváradon, a gyermekek biztonságba tudjanak közlekedni, egy kicsit nagyobb gyermek már mehessen akár iskolába biciklivel, ne kellessen kísérgetni” – mondta Fodré Gabriella.

Volt, aki most először próbálta ki a szoknyában biciklizést. A lányok a turisztikai látványosságok érintésével haladtak a főbb útvonalakon. Idén többek a Kanonok sort, a Bazilikát, a Szent László teret és a városházát népszerűsítették. Az akcióhoz a Szigligeti Színház színésznői is csatlakoztak, akik az új évad előadásain való részvételre buzdítottak. „Sok komédiával készülünk, lesz a Szabin nők elrablása, Parti Nagy Lajos, Ibusár, mindenki jövőre jöjjön a színházba, és ha komoly darabokat szeretne abból se lesz hiány. Jó bringázást” – mondta Fodor Réka, színművész.

Romániában állítólag 1920-ban Bukarestben pattant kerékpárra az első hölgy, aki több kilométert biciklizett, hogy alakját, rugalmasságát megőrizze. Kilencven év után szerveződött mozgalommá a szoknyás biciklizés, 2010 óta rendszeresen megrendezik több városban is. Erdélyben Brassó, Kolozsvár, Temesvár, Nagybánya és Szeben után idén először Nagyvárad is bekapcsolódott a rendezvénysorozatba.nya és Szeben után idén először Nagyvárad is bekapcsolódott a rendezvénysorozatba.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?