Ennyi óvszert használ átlagban évente egy romániai férfi

A romániai férfiak évente átlagban egyetlenegy óvszert használnak el, feleannyit, mint a magyarok és hetedannyit, mint a britek – derült ki a Durex óvszergyártó európai szintű felméréséből, amelynek eredményeit a Mediafax idézte.

A közvélemény-kutatás szerint a román férfiaknak átlagban 17 szexuális partnerük volt az adatközlés időpontjáig, a román nőknek pedig 6. Ezek az adatok a brit és a német átlaghoz közelítenek. Kiderült viszont, hogy a román férfiak szexuálisan aktívabbak az oroszoknál vagy a hollandoknál, akiknek 15, illetve 12 partnerük volt a lekérdezés időpontjáig.

A stabil kapcsolatban álló romániai férfiak egyötöde, a nőknek pedig 12 százaléka vallotta be, hogy megcsalta már a partnerét. A férfiak hat százaléka állította azt, hogy három vagy ennél is több nővel van szexuális viszonyuk a partnerükön kívül.

Lesújtó adat, hogy a romániaiak 56 százaléka nem védekezett a nemi betegségek ellen az első szexuális kapcsolatuk létrejöttekor. A férfiak 35, a nők 19 százaléka vesztette el a szüzességét egyéjszakás együttléten – derül ki a Durex felméréséből.

Kimaradt?