Böjte Csaba: szeretettel hívlak, gyere, légy nevelő!

Ismét felhívást intézett Böjte Csaba közösségi oldalán azokhoz, akik nevelőszülőként segítenének az általa és alapítványa által felkarolt árvák gondozásában. Szombaton, Máriaremetén a Szeretetláng rendezvényen lehet személyesen is megbeszélni a nevelőséget Csaba testvérrel.

„Nem tudok szebb, emberhez méltóbb feladatot elképzelni egy nő, egy férfi számára, mint a gyermeknevelést. A Szent Ferenc Alapítvány minden ősszel keres és befogad olyan családokat vagy magányos embereket, akik főállásban összeköltöznek egy családba a gyermekekkel, akik az elveszett szülök helyett szülei lesznek a bajba került gyermekeinknek. A cél, hogy mindazokat az értékeket, szellemi, lelki készségeket, mik az élethez szükségesek, felkínáljuk a ránk bízott gyermekeknek” – olvasható a felhívásban.

A felhívás szövege szerint a nevelőket felkészítik e szép, nemes feladatra, munkaszerződést kötnek velük és azt szeretnék, hogy egy évből tíz hónapon keresztül, mint jó szülők, tegyenek meg mindent az általuk felvállalt gyermekek nevelése érdekében. Továbbá, a két hónapos pihenésen túl mindenkinek jár az alapítvány által biztosított nyári tábor is, melyet a gyermekekkel tölthetnek a hivatásos nevelőszülők.

Az alapítvány biztosítja a szükséges otthont, melyet 15-20 év után végleg meg is kapnak a nevelőszülők, hogy ugyanott ahol profi szülők voltak, legyenek profi nagyszülők is a nagyra nőtt gyermekek gyermekei mellett.

„Örvendünk azoknak a nevelőknek is, akik csak néhány évre vállalják e szép hivatást, de leginkább olyan nevelőkért imádkozom, akik életvitel szerint, hosszabb távon vállalják a gyermeknevelést”- üzeni Csaba testvér.

Kimaradt?