Újból kisiklott egy vonat Vaslábnál, üzemanyagot szállított

Nagyjából ugyanazon a helyen siklott ki egy teherszállító vonat csütörtök reggel Hargita megyében, ahol a múlt héten is: Vasláb és Marosfő között. A szerelvény gázolajat szállított, a hatóságok szerint nem áll fenn robbanásveszély, a tartálykocsikból sehol nem szivárog az üzemanyag.

A 17 kocsiból álló szerelvény Déda irányából Csíkcsicsó felé közlekedett, amikor az utolsó előtti vagon kisiklott a sínekről. A tehervonat első 15 kocsiját az üzemképes mozdony szállítja tovább Marosfőre, majd elkezdik a kisiklott kocsi helyreállítását, illetve az utolsó kocsi leválasztását is. A vasúti forgalmat lezárták, jelenleg két tasszállító szerelvény várakozik a nyílt vágányon: a Brassó-Gyergyószentmiklós, illetve a Déda-Csíkszereda menetrend szerinti járat.

A Vasláb és Marosfő közötti szakaszon egy hét leforgása alatt ez immár a második kisklott tehervonat. A múlt héten egy 28 kocsiból álló szerelvény mozdonya siklott ki, ami miatt mintegy 14 órán keresztül leállt a vasúti forgalom, négy utasszállító vonat – köztük a Budapestig közlekedő Hargita Expressz is - órákig várakozott, amíg a síneket felszabadították.

Kapcsolódók

Kimaradt?