Kárpátaljai cserkészek a Hargita megyei megyeházán

Negyvenöt kárpátaljai cserkész látogatta meg a csíkszeredai megyeházát augusztus 27-én Popovici Pál vezetésével. A csoport többnapos kirándulásra érkezett Hargita megyébe, részt vett az augusztus 26-i Úz-völgyi megemlékezésen, ma pedig ellátogatott a megyeházára is. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszöntötte őket, és kiemelte, nagyon fontos, hogy építkezzenek a közös múltból, és minél előnyösebb együttműködéseket alakítsanak ki.

„Hargita Megye Tanácsánál odafigyelünk az ifjúsági programok, táborok támogatására, pályázati rendszereken és közvetlen támogatásokon keresztül is felkaroljuk a fiatalok kezdeményezéseit. Én is az ifjúsági életből érkeztem, éppen ezért kiemelten igyekszem támogatni minden olyan kezdeményezést, amelynek célja az ifjúsági élet fellendítése megyénkben. Ugyanakkor fontos az élhető jövő kialakítása, éppen ezért dolgozunk a szakképzési rendszer kialakításán, illetve a kisfalvaink felvirágoztatásán is. Történelmi egyházainkkal együttműködve is próbáljuk támogatni táborhelyek kialakítását, ahol lehetőség van együtt-táborozásra” – ecsetelte Borboly Csaba.

Popovici Pál megköszönte a vendéglátást, elmondta, nagyon jó érzés 600 kilométeres utazás után leszállva a buszról ismét magyar környezetbe csöppenni. Közölte, hogy nyitottak bármilyen együttműködésre annak érdekében, hogy a két térség lakói még közelebb kerüljenek egymáshoz.

Kimaradt?