Géppisztollyal agyonlőtte az oktatót egy kilenc éves kislány

Halálos fejlövést kapott egy amerikai oktató, aki az automata lőfegyver működését mutatta be egy kilencéves lánynak. A lőtér ügyvezetője szerint a kilencéves lány épp belefért a korhatárba.

A kilencéves kislány, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, szüleivel érkezett egy arizonai lőtérre. A 39 éves Charles Vacca az Uzi géppisztoly működését és annak helyes használatát magyarázta a gyereknek, aki meghúzta a ravaszt, mire a fegyver visszarúgott és a golyó eltalálta a lövészetvezetőt – írja az Associated Press.

http://www.youtube.com/watch?v=9VVe6e5JXlk

A férfit a Las Vegas-i egyetemi kórházba szállították, de életét nem tudták megmenteni, hétfőn belehalt sérülésébe. A sajtó kereste a lőteret, ám senki sem volt hajlandó nyilatkozni. 

Ronald Scott fegyverszakértő az AP riporterének elmondta, hogy a legtöbb lőtér látogatása korhatárhoz kötött, és szigorú szabályok betartásával folyik az oktatás is. Mint mondta, az oktatók általában a kezüket a fegyveren tartják, amikor a gyerekek nagy teljesítményű fegyverekkel lőnek. „Nem adhatsz egy kilencéves kezébe egy Uzit és várhatod el, hogy irányítani tudja azt” – mondta a szakember.

 

Kimaradt?