Lerombolnák a cigánynegyedet Sepsikőröspatakon

Sepsikőröspatakon lerombolják a nem fizetők házait – írja a Háromszék.  Kisgyörgy Sándor polgármester kijelentette: a település fejlesztéséhez mindenkinek, még a Cigánydomb lakóinak is hozzá kell járulnia. A tulajdonosok szeptemberig kaptak haladékot a jelképes összegű illeték befizetésére.

A mintegy nyolcszáz főre tehető cigánydombi lakosság soha nem fizetett adót az önkormányzat tulajdonára törvénytelenül épített házak után. Ezen a helyzeten a polgármester úgy kíván változtatni, hogy felmérette a területet, a tanács pedig használati díjként jelképes, négyzetméterenként tízbanis évi díjat állapított meg.

Mivel a lakók nem válaszoltak a felszólításra, a polgármester arra készül, hogy szeptemberben erőgépekkel leromboltatja az illegális építményeket. „Tudjuk, szegény emberek laknak arra, behatároltak lehetőségeik, de ez nem lehet mentség, hogy a teherviselésből egyáltalán ne vegyék ki részüket” – fogalmazott az elöljáró. Hozzátette: az ott lakók eddig semmilyen adót nem fizettek, büntetésekből négyszázezer lej elmaradást halmoztak fel, és sem hajlandóak ezt a jelképes díjat sem kifizetni.

 

Kimaradt?