Társasjáték bajnokságot szerveztek Marosvásárhelyen

Gyerekek, szülők, nagyszülők, családosok és egyedülállók, barátok és ismeretlenek ültek asztal mellé péntek délután a Bolyai-téri unitárius egyház tanácstermében, hogy különböző társasjátékokat kipróbáljanak.

A földszinten, az emeleten, az udvaron kettesével, hármasával, négy- vagy ötösével ültek egymással szemben a játékosok. A Lélekpillangó a humor, megértés, önismeret és emberismeret fejlesztését segíti. A Citadella a középkori városok, nemesek és intrikák játéka, az Identity pszichológiai társasjáték. A Krokinol, Carcassone, Risk, Cubulus, Székely aktív, Ligretto, Jenga, Törpek harca, Tobago, Sortivity, Maradj talpon, Dixit, Torres csak néhány a százféle társasjáték közül, amit ki lehetett próbálni péntek délután Marosvásárhelyen.

Dorsoczky József ötletgazda és játékfejlesztő a Sixmaking játékot egy évvel ezelőtt alkotta meg, most ebből szerveztek bajnokságot. De bárki bármilyen játékot kipróbálhatott, a jatszma.ro munkatársai mindenkinek elmagyarázták a különféle, taktikai, stratégiai, gazdasági, blöffölős, gyerek, családi és partijátékok szabályait.

„Családösszerázó” programokat már korábban is szerveztek az unitárius egyház tanácstermében – mondta a maszol.ro-nak Csucsák István, a magyar fejlesztésű társasjátékok népszerűsítésével foglalkozó MATRISZ Egyesület elnöke. A sikerekből kiindulva szervezték meg a pénteki bajnokságot, ahol a három legjobb játékost díjazták.

Kimaradt?