Majdnem megfulladt egy autóban hagyott kisbaba Tordán

Két nő mentette meg a szenvedéstől azt a kisbabát, akik a szülei a nap fűtötte gépkocsijukban hagytak, amíg meglátogatják a tordai sóbányát – számoltak be a hírtelevíziók.

A csecsemő öt órát volt magára hagyva, amíg két járókelő vette észre nem vette, hogy szenved a tűzforró autóban. A két nő felfeszítette a jármű ajtaját, és kihozta a levegőre a gyermeket, akinek valószínűleg az életét mentették meg.

Egyikük, a bukaresti Dana Ionescu, Facebookon számolt be a történtekről, és a hitelesség kedvéért fényképeket is csatolt a bejegyzéséhez. Mint írja, délután 4 óra tájt a parkoló mellett ment el, amikor egy másik asszonyra figyelt fel, akik jobbra-balra kérdezősködött arról, hogy kié lehet egy suceavai rendszámú autó. Akkor tudta meg a riadalom okát: a napvédő nélküli járműben egy csecsemőt hagytak a szülei.

A két nő összefogott, felfeszítették az ajtót, és kivették a kisbabát. „Nem lehetett több öt hónaposnál. Reszketve sírt, izzadt és piros volt a fejecskéje” – számolt be Dana Ionescu. A gyermeket árnyékba vitték, vizet adtak neki. Szülei rá 35 percre érkeztek meg. A nő bejegyzéséből nem derül ki, hogyan reagáltak a szülők, amikor megtudták a történteket.

 

Kimaradt?