Hivatalosan ő a világ legidősebb férfija (FOTÓ)

Egy 111 éves nyugdíjas japán pedagógust ismertek el hivatalosan a világ legidősebb férfijának. Momoi Szakari szerdán kapta meg a rekordot igazoló tanúsítványt a Guinness-világrekordok szerkesztőségétől.

A korábbi csúcstartó, Alexander Imich júniusban halt meg New Yorkban 111 évesen és 164 naposan. A világ mostani, igazoltan legidősebb embere egy japán nő, a 116 éves Okava Miszao, aki Oszakában él.

Momoi 1903. február 5-én született Fukusima prefektúrában, ahol később tanárként helyezkedett el. A második világháború után a Tokiótól északra fekvő Szaitamába költözött, ahol egészen nyugdíjba vonulásáig középiskolai igazgatóként dolgozott. A tiszteletére rendezett ceremónián Momoi azt mondta, hogy még legalább két évig szeretne élni.

Az idős férfi szívesen olvas, különösen a kínai költészetet kedveli, és a kalligráfia iránt is érdeklődik. Szerinte nincs különösebb titka a hosszú életének, gondozói szerint azonban Momoi korán kel és egészségesen táplálkozik. A férfinak öt gyermeke van, egy tokiói idősek otthonában él.

Kapcsolódók

Kimaradt?