Kábítószer-birtoklás miatt őrizetben vették Jackie Chan fiát

Kábítószer-birtoklás miatt őrizetben vették Pekingben Jackie Chan fiát, a szintén színész Jayce Chan és Kai Ko tajvani filmsztárt – írja az Origo.

A kínai rendőrség közleménye szerint mindkettejüknél elvégezték a drogtesztet, ami pozitív lett marihuánára. Az anyagból több mint 100 grammot foglaltak le Chan otthonában.

A két férfit még csütörtökön vették őrizetbe egy nagyszabású kábítószer-ellenes akció keretében, amelynek során több híresség is a hálóba került – számolt be a BBC.

Hszi Csin-ping kínai elnök júniusban szólított fel az illegális kábítószer-használat elleni erőteljes harcra. A múlt héten 42 ügynökség már megállapodást is kötött a rendőrséggel, amelyben vállalták, hogy nem szerződnek kábítószer-problémákkal küzdő sztárokkal.

Jackie Chan 2009-ben lett a kínai rendőrség hivatalos kábítószer-ellenes nagykövete. A fiát most akár hároméves börtönbüntetésre ítélhetik, mert az a vád ellene, hogy lehetővé tette mások számára a kábítószerezést. Kót legfeljebb 15 nap elzárás fenyegeti, mert ő csak fogyasztotta a marihuánát.

 

Kimaradt?