Heves és Hargita megye testvérkapcsolatra lépett egymással

Testvérmegyei megállapodást írt alá Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke pénteken Egerben - tájékoztatta a Heves Megyei Önkormányzati Hivatal az MTI-t.

A közlemény szerint Szabó Róbert ünnepi beszédében a Székelyfölddel való szorosabb együttműködés lehetőségének megteremtését hangsúlyozta. A Heves Megyei Közgyűlés elnöke rámutatott: a megállapodás tovább erősítheti Székelyföld anyaországgal közös identitásának megőrzését.

Borboly Csaba arról beszélt, hogy a Heves megyével való együttműködés gazdasági, oktatási és kulturális téren is gyümölcsöző lehetőségeket tartogat. Hozzátette: bízik benne, hogy a testvérmegyei kapcsolatnak köszönhetően még inkább elmélyülnek a magyar-magyar kapcsolatok.

A Heves Megyei Önkormányzati Hivataltól kapott tájékoztatás szerint Heves megye testvérmegyei kapcsolatot ápol a lengyelországi Przemysl-lel, a francia Loire-Atlantique-kal, a svéd Varmlanddel, valamint a romániai Kovásznával, az ugyancsak romániai Hargita így ötödikként csatlakozott e körhöz.

Kimaradt?