Fülöp herceg szerelmet vall egy musicalben

Szerdán volt a bemutatója annak a musicalnek, amelyben elhangzik néhány mondatnyi idézet Erzsébet királyné férje, Fülöp herceg szerelmes leveleiből, amelyeket valamikori szeretőjéhez írt.

fulop fiatalon

A Pat Kirkwood mérges című darabot egy brit színésznő életéről írta Jessica Walker operaénekes, aki a főszerepet is játssza. A mű Patricia Kirkwood karrierjét, válásait, a herceggel folytatott viszonyát is feleleveníti. A híresség 2007-ben hunyt el 86 évesen. Nagy-Britanniában korábban hosszú ideig suttogtak kapcsolatáról Fülöp herceggel.

Patricia eleinte sztoikus nyugalommal viselte a sajtó rágalmazásait, de egy idő után megelégelte a pletykákat, és jogi útra terelte az ügyet, amivel a médiát sikerült elhallgattatnia.

fulop szereto

Kapcsolatuk bizonyítékaként fennmaradt azonban magánlevelezésük, Michael Thornton királyi életrajzíró birtokában, aki tiszteletben tartotta Patricia végrendeletét, melyben a művésznő meghagyta, hogy senkinek ne mutassák meg a leveleket a herceg haláláig. Michael Thorntont azonban annyira lenyűgözte Jessica Walker elszánt kutakodása, hogy bár neki sem mutatta meg a leveleket, néhány beszédesebb oldalról másolatot készített, és engedélyezte, hogy ezeket idézzék a darabban.

A musical bemutatója szerdán este volt a manchesteri királyi színházban (Royal Exchange Theatre).

Kimaradt?