A hosszú hétvége végére elviselhetőbb lesz a hőmérséklet

Két napig még kitart a kánikula, ám szombattól már országszerte lehűl a levegő és elviselhetőbb lesz a hőmérséklet – közölték szerdán a meteorológusok.

E szerint csütörtökön továbbra is nagyon meleg lesz, a hőmérők higanyszála akár 38 fokig is felkúszhat, emellett a szerdai naphoz hasonlóan az ország nagy részében a hőérzetmutató is meghaladja majd a kritikus 80-as értéket, ám estére gyülekeznek a felhők, és elképzelhetők záporok és zivatarok, elsősorban Erdélyben és a Bánságban.

Péntekre az ország déli és dél-keleti részein kívül mindenütt jelentősen csökken nap közben is a hőmérséklet, Máramarosban például nem haladja majd meg a 24 fokot. A lehűlés villámlásoktól kísért záporokat és zivatarokat is hoz, helyenként tekintélyes csapadékmennyiséggel.

A hét végén az egész országban csapadékos, változékony időjárás várható. Szombaton a maximális hőmérséklet 24-35, vasárnap 20-27 fok között ingadozik majd. Ez utóbbi hőmérsékleti értékek az augusztusban megszokottnál alacsonyabbak. Elsősorban a magasan fekvő vidékeken várhatók kiadósabb esők.

Kapcsolódók

Kimaradt?