Karmoltassa meg a macskájával Putyint!

Mától kedvükre karmolhatják Vladimir Putyint és Kim Dzsong Unt a macskák. A HideMyAss.com internetszolgáltató piacra dobta az orosz elnököt és az észak-koreai diktátort ábrázoló, kenderkötél bevonatú macskakarmolót. A macskajátékok fél méter magasak és a fejüket kézzel festették.

A karmolókon kívül vásárolható macskaalomtálca is, melyeket Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök és Abdel Fattah el-Sisi, egyiptomi elnök portréja díszit. A HideMyAss.com a kormányok által blokkolt internetes felületek elérését teszi lehetővé felhasználóinak.

A most piacra dobott termékékkel a cég pedig az elnyomó kormányok ellen áll ki, ezért is tervezi a termékek eladásából befolyt összeget az Index on Censorship elnevezésű, a szólásszabadságot pártoló kiadványnak utalni.

Cian McKenna-Charley, a HideMyAss marketingigazgatója elmondta, az internetes hemzsegnek a cicás képektől és videóktól, így számukra a macska jelképezi az internet szabadságát.

„Az internet mindenkié. Mindegy, hogy a venezuelai YouTube- és Twitter-tilalomról, a kínai „nagy tűzfalról”, az űj orosz wifi szabályozásokról beszélünk, minden internetcenzúrázás a civilek szabadsága elleni kivédhetetlen támadás, amit meg kell állítani” – mondta a kampányról Cian McKenna-Charley.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?