Fogyasztó tábort szerveznek elhízott gyerekekeknek Hunyad megyében

Túlsúlyos gyermekek számára szerveznek tábort a Sztrázsán. Az ötlettel a Platoul Soarelui turisztikai komplexum tulajdonosa rukkolt elő, és állítása szerint az utóbbi években már több alkalommal szerveztek hasonló jellegű üdülést azon gyermekek, fiatalok számára, akik önszántukból vagy szüleik bíztatására egészséges életmód bevezetésével kívántak megszabadulni a súlyfölöslegüktől.

„Idén 18 gyermeket várunk az ország minden sarkából: Bukarestből, Temesvárról, Brassóból, Konstancáról, Nagybányáról. Az a célunk, hogy az itt töltött három hét alatt olyan életstílust, napirendet kínáljunk a gyermekeknek, melyet ha otthon is folytatnak, akkor egészséges módon szabadulhatnak meg akár 10-15 kilogrammnyi súlyfeleslegtől is. Ezek a gyermekek mind értelmesek, ügyesek, sokan közülük éltanulók, de a mozgásszegény életstílus miatt komoly gondot okoznak számukra a plusz kilók” – közölte tegnap Marius Fodoran, táborvezető.

A kedden kezdődő táborban számtalan formában kínálkozik majd mozgáslehetőség a gyermekek számára: lesz bőven hegymászás, úszás, futás, teniszezés és torna is. A táborozókat több testnevelő tanár irányítja majd, egyénre szabottan alakítva ki a napi programját. Úgyszintén az étkezésüket is táplálkozási tanácsadó felügyelete mellett oldják meg. „A korábbi évek táborozói 5 és 15 kilogramm közötti súlyfeleslegtől szabadultak meg. Amennyiben otthon is tartják magukat az itt kialakított programhoz és étkezési szabályokhoz, akkor ez tartós fogyást és egészséges életet eredményez” – mondja a táborvezető.

A sztrázsai táborban a szülők jelenléte megengedett, de a gyermekek programjába, illetve étkezési szabályaiba nincs beleszólásuk.

Kimaradt?