Tíz évvel a földrengés után találtak rá kislányukra

Tíz évvel a 2004-es indonéziai földrengés után találta meg szüleit Aceh tartományban egy 14 éves lány, akit a katasztrófa szakított el családjától – írja a hvg.hu.

Indonézia partjai közelében 2004. december 26-án 9,1-es erősségű rengés volt, amely szökőárt indított el az Indiai-óceánon. Körülbelül 230 ezer ember halt meg, csaknem háromnegyedük Acehben. Az akkor négyéves lányt hullámok sodorták el, később egy halász talált rá a Szumátra nyugati partvidékén fekvő Banyak-szigeteken. Visszavitték Aceh tartományba, egy család vette magához és a Wenni nevet adta neki. A gyerek az eredeti nevére sem emlékezett.

A szülők a szökőár után nemcsak őt, de hétéves fiúkat, Salim Arif Pratamát is keresték, de nem találták. Egy idő után úgy gondolták, hogy mindketten meghaltak. A lány tíz év után szerdán találkozott először igazi szüleivel: az 52 éves apával, Septi Rangkutival és a 42 éves anyával, Jamaliahhal. A nő könnyek között mesélte el az újságíróknak, hogy mindig imádkozott gyerekeiért. Idén júniusban az asszony testvére megpillantott egy kislányt, aki egy iskolából tartott hazafelé, és nagyon hasonlított az elveszett lányra. Ez kíváncsivá tette őt és vizsgálódni kezdett.

A gyereket adoptáló szülők elmondták neki, hogy Wenni a cunami áldozatainak árvája. A kislány vallomásából később kiderült, hogy a család halottnak hitt fia is megmenekült, de mások fogadták örökbe. Őt egyelőre nem sikerült megtalálni.

Kimaradt?