Veszélyes anakondát fogtak Budapesten

Kétméteres , akár a gyerekekre is veszélyes anakondát fogtak az utcán hétfőn Pestszentlőrincen - számolt be az RTL Klub híradója kedden. A tulajdonos ellen közveszély okozás miatt indítottak eljárást.

Óriáskígyót találtak hétfőn a járókelők a fővárosi XVIII. kerületben, majd risztották a rendőrséget, azok az állatbefogót, akki befogta az állatot - számolt be az RTL Klub híradója kedden. A helyiek az út közepén találtak rá, még egy autó is áthajtott rajta véletlenül. A zöld anakondát ezután az Fővárosi Állat- és Növénykert mentőhelyére vitték.

A kígyó 3-4 éves, hímnemű és egészséges - hangzott el a riportban. Ez a legnagyobbra növő kígyófajta, akár 200 kilósra és 6 méter hosszúra is megnőhet. Egy városban elszabadult példány nem csak a kutyákra és macskákra, de a kisebb gyerekekre is veszélyes lehet.

Csak engedéllyel tartható veszélyes állatról van szó, így amikor időközben előkerült az állat gazdája és kiderült, hogy erre nincs engedélye, az állatot elkobozták. Ellene közveszély okozás miatt indít eljárást a rendőrség és az önkormányzat is. Az illető pénzbüntetésre számíthat.

Kimaradt?