Brutális gyilkosság történt Gyergyóditróban

Brutális gyilkosság híre rázta meg pénteken a ditrói közösséget. Egy helybéli férfi, B. J. csütörtökön este életét vesztette, testvérét pedig súlyos sérülésekkel szállították a gyergyószentmiklósi kórházba – számolt be kedden a Székelyhon.

A helyiek szerint az áldozatot egy fatolvaj ütötte le fejszével. Az eset álltólag úgy történt, hogy B. J. meghallotta, lopják a fát az erdejéből, s testvérével együtt a helyszínre ment kivizsgálni, mi történik ott. Tetten érte a fatolvajokat, majd értesítette a rendőrséget. A helyszínre érkező rendőrök jegyzőkönyvbe vették a bűncselekmény tényét, az elkövetőket azonban elengedték.

Az illetők – szintén ditróiak – ezt követően a falu végén megvárták B. J.-t, és keresztbe álltak szekérrel az úton. Amikor B. J. kiszállt az autójából, fejszével támadtak rá, a fejszecsapások miatt B. J. a helyszínen elhunyt. Rátámadtak testvérére is, aki súlyos sérülésekkel került kórházba.

A Hargita Megyei Ügyészség szóvivője megerősített: egy ditrói férfi halálos sérüléseket okozott a szintén ditrói, 63 éves B. J.-nek. Az elkövető ellen nem rendeltek el előzetes letartóztatást, mivel az esetnek nincs olyan tanúja, aki ne lenne érintett az ügyben, a vallomások pedig ellentmondásosak. Az ügyészség szerint feltételezhető, hogy a B. J. halálát okozó férfi önvédelemből cselekedett. Az ügyben folyamatban van a vizsgálat.

Kimaradt?