Funar Norvégiát varázsolna Romániából

"Egyesült Románia boldog románokkal" szlogennel függetlenként méretteti meg magát a november államfőválasztáson Gheorghe Funar, Kolozsvár korábbi polgármestere – írja a ziardecluj.

Funar szerint ahogyan Észak-Korea és Dél-Korea is az egyesülés útjára lépett, Romániának és a Moldovai Köztársaságnak is össze kell olvadnia. A Nagy-Románia pedig olyan ország lenne, mint Norvégia, idegenek nélkül, akik ellopnák az állami javakat.

"Hamarosan, 2018-ban száz éves évfordulója lesz a gyulafehérvári egyesülésnek. Mi, románok vagyunk az egyetlen nemzet a világon, akik két külön országban élnek. A bolygón még egyetlen nemzet él így, a koreaiak, akiket a nagyhatalmak választottak el egymástól" – fogalmazott Funar. Szerinte hamarosan egyesül a két koreai ország, a románokat pedig kötelezi a történelem arra, hogy egy országban éljenek.

Az államfőjelölt kifejtette, örvend annak, hogy Norvégia a világ legboldogabb országa, ezt pedig annak köszönhetik, hogy 93 százalékban norvég vállalkozások termelték ki az országban fellelhető nyersolajat és a természetes gázakat.

"Ahogy a zseni Eminescu írta: a egy nemzet legnagyobb értéke nem a pénz, hanem a munka. Ezt bizonyítják a  németek, a kínaiak, a koreaiak és más nemzetek, akik dolgoztak" – szögezte le Funar, aki a győztes szellemével lép be a választási küzdelembe, míg véleménye szerint a többi jelölt jelentős része nem csak a történelem szemétdombjára való, hanem börtönbe is.

Kimaradt?