banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Készül a világ leggyorsabb autója

John Hennessey nem elégedett meg azzal, hogy nem hivatalosan már így is az ő kocsija tartja a sebességrekordot: a jövőre érkező Venom F5 valósággal földbe fogja gyalulni a Bugatti Veyront – írja a player.hu.

A technikai részleteken lépjünk tovább, hiszen a Hennessey Venom esetében úgyis mindenkit csak egy dolog érdekel: hogy mennyivel fog menni. Az amerikai autóépítő nem sokat finomkodott a számokkal, beígért egy laza 466 km/h-s végsebességet, amit a Venom GT 435,3 km/h-s csúcsdöntése után nem is olyan nehéz elhinni.

A kocsiban minden – beleértve az 1300 kilogramm alatti tömegét is – marad ugyanaz, mint elődjében, kap azonban egy sokkal nagyobb turbófeltöltőt, egy sokkal nagyobb intercoolert, egy sokkal hatékonyabb üzemanyag-rendszert és egy sokkal jobb aerodinamikai csomagot.

Ezúttal már a Guinness sem tehet keresztbe Hennesseynek, aki egész biztos benne, hogy harminc darabot simán eladnak az 1,3 millió dolláros kocsiból, és ha így lesz, akkor azonnal indulnak is a bonneville-i síkságra, hogy hivatalosan is letaszítsák a trónról a Veyront.

Kimaradt?