Ekkora kártérítés jár Marian Cozma családjának

Rekordösszegű kártérítést ítélt meg a bíróság a 26 évesen meggyilkolt Marian Cozma családjának – írja a Blikk.

A honlap információi szerint az elhunyt kézilabdázó édesapjának, Petre Cozmának, édesanyjának, testvérének és menyasszonyának fejenként 52 millió 750 ezer forint (170 ezer euró) jár. Ez azt jelenti, hogy összesen 211 millió forintot, vagyis 680 ezer eurót kell kifizetnie az emberölés miatt ülő R. Sándornak (34), Sz. Ivánnak (32) és N. Győzőnek (36).

A Cozma család ügyvédje, dr. Helmeczy László szerint a családnak a nem vagyoni kártérítési per miatt Magyarországra kellene utaznia egy szakértői vizsgálatra, ez azonban komoly akadályokba ütközik. „Ügyfeleimnek komoly anyagi problémái vannak, az egészségügyi gondokról nem is beszélve. Szeptemberben lenne esedékes egy orvos szakértői vizsgálat, de egyelőre nem sikerült előteremteni a repülőjegyük árát” – nyilatkozta a jogász, hozzátéve: egyelőre az is kétséges, hogy az édesanya átvészelne-e egy repülőutat.

A 2009. február 8-án egy veszprémi lokál előtt történt késelés elkövetői szabadságvesztésüket töltik. Igaz, vagyonukat zárolták, de azok a megítélt összeg negyedét sem teszik ki. Ha jogerőre emelkedik a vagyoni kártérítésről szóló bírósági döntés, börtönkeresetükből vonhatják majd az összeget, de az elenyésző, így életük végéig is fizethetik az összeget.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?