Marosvásárhelyi segély a bajbajutott árvízkárosultaknak

Bútorokat, ágyneműket, ruhaneműket szállít az a rakomány, amelyet csütörtök este indítanak az RMDSZ és a Máltai Segélyszolgálat részéről az árvízkárosult Vaideeni település lakóinak.

Ahogy meghallották a hírt, azonnal döntöttek: gyorssegélyre van szükség az olténiai faluban. Elsősorban bútor- és ruhaneműt tud felajánlani a bajbajutottaknak a Máltai Segélyszolgálat Marosvásárhelyen, amelynek munkatársai máris elkezdtek csomagolni, az RMDSZ városi és megyei szervezete pedig segít a szállításban. Délután négyre tervezték a rakodást, de mire a sajtó odaért, már készen is álltak.

„Hamar ment a munka, mindenki dolgozott” – mondta a maszol.ro-nak Tulit Viktória, a máltaiak vezetője, akitől Peti András vette át az utolsó zsák ruhát, és helyezte el a teherautón. A rakomány este indul, Kovács Levente, az RMDSZ Maros megyei szervezetének ügyvezető elnöke és Tulit János, a Máltai Segélyszolgálat munkatársa kísérik, hogy reggel korán átadhassák azoknak, akik szorult helyzetbe jutottak az árvíz miatt.

A máltaiaknál folyamatos a gyűjtés, az RMDSZ közbenjárására egy raktárhelyiség áll a rendelkezésükre, ahová bárki a fölöslegessé vált, de még jó állapotú, használható bútort, ruhát beadhatja. „Olyan helységbe jut a segélyszállítmány, ahol katasztrófa történt, hatvannál is több ház rongálódott meg, illetve harminc lakóház semmisült meg” – magyarázta Peti András. Az alpolgármester azt is elmondta, fontosnak tartja, hogy Marosvásárhely segít a bajbajutottakon, hogy olyan gyorsan tudott reagálni az eseményekre. „Kapcsolatba léptünk a Vâlcea megyei prefektussal, érdeklődtünk, hogy hol a legnagyobb szükség a segítségre. Azt a választ kaptuk, hogy Vaideeni az a település, ahol a legnagyobb a kár” – mondta az alpolgármester.

A Máltai Segélyszolgálat marosvásárhelyi szervezete folyamatosan segít a bajbajutottakon. Évekkel korábban szintén árvízkárosultak segítségére sietett, ahogy a Székelytompán történt családi ház leégése után is azonnali segítséget nyújtott a károsultaknak. 

Kapcsolódók

Kimaradt?