Zombik ellen is van biztosítás

A különleges vagy éppen megdöbbentő biztosításoknak nagy hagyománya van az angolszász országokban. Az egyik nagy londoni biztosítónál az élénk fantáziájú ügyfelek például zombitámadás ellen is köthetnek biztosítás. De a sztárok sem fukarkodnak az ötletekkel – írja az eletforma.hu.

Zombi- vagy vámpírtámadás, ufóinvázió, kísértetjárás, esküvői katasztrófahelyzetek, színészek és sportolók testrészei vagy akár a rossz idő miatt elromlott nyaralás – pár olyan különleges, esetenként szürreális esemény, amelyre meglepő módon mégis köthetünk biztosítást.

Az egyik legnagyobb londoni biztosítónál több ügyfél is igénybe vette a vámpírok, zombik és vérfarkasok támadása esetén szolgáltató biztosítást, de kifejezetten népszerű az az esküvőbiztosítás is, amely abban az esetben térít, ha az ifjú vőlegény vagy menyasszony az oltár elől menekülne el.

A celebek között az extrém biztosítások persze még gyakoribbak: Keith Richard, a Rolling Stones gitárosa például közel 2 millió dollárra biztosította bal kezének egyik ujját. Heidi Klum, az egyik legismertebb topmodell a lábait biztosította be közel 400 millió forintra, de a rekorder feltehetően az angol labdarúgó David Beckham,aki pár évvel ezelőtt 30 milliárd forint feletti összegre biztosította a jobb lábát.

Kimaradt?