Goran Bregovic Déván koncertezik

Várhatóan október 26-án lép a dévai Vár stadion színpadára Goran Bregovic szerbhorvát zeneszerző.

Déva polgármestere, Petru Mărginean hétfőn jelentette be sajtótájékoztatón, hogy a koncert maximálisan 6 500 nézőt várnak, közülük 5000-en kénytelenek lesznek állni, viszont számukra jegy nem 45, hanem 30 lejbe kerül.

goran gitarol

A kapunyitás 17 órakor lesz. Előzenekarként a Hara együttest hívták meg.

Goran Bregovic 20 óra körül lép a közönség elé, és körülbelül két órás koncertet ad. Honoráriumként 35 000 eurót kap, a helyi tanács gazdasági igazgatója szerint ennek 80-85 százaléka vagy akár több is kijön a jegyek árából. A dévai kultúrotthonban már árusítják a belépőket.

goran enekel

A hányatott sorsú Goran Bregovic gyermekkorában hegedülni tanult, ám a zeneiskolában tehetségtelennek nyilvánították és a második évben elbocsátották. Ennek ellenére több együttesben is játszott. 18 évesen lett tagja a nagysikerű Bijelo dugménak, amely széthullása után filmzenéket kezdett komponálni, egyik első munkája Emir Kusturica Cigányok ideje című 1989-es filmjéhez írt zenéje volt, és tőle származik az Arizónai álmodozók zenei anyaga is. Szerzett még zenét Iggy Pop és Cesária Évora számára is. 2010-ben a szerb közszolgálati televízió őt kérte fel, hogy megírja a szerb versenydalt az oslói Eurovíziós Dalversenyre.

 

Kimaradt?