Tizenöt éves a sepsiszentgyörgyi BBTE

Fennállásának tizenötödik esztendejét ünnepelte idén a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi tagozata. Az elmúlt évek történéseiről, a szellemi műhely kiépülésének lépéseiről adtak számot az október 1-jei megnyitón.

A közgazdasági, környezetmérnöki és közigazgatási kar közös tanévnyitóján dr. Nagy Attila, a kihelyezett tagozat főigazgatója az épület újon elkészített aulájában köszöntötte az egybegyűlt tanárokat, a hallgatókat, a megyei és városi vezetőket, valamint a campus építését végző cég képviselőit. Az intézményvezető felidézte a kezdeti évek nehézségeit, amikor még főiskolaként működött az intézmény egy bérépületben, majd rátért a jelenlegi körülményekre. „Idén kész oktatóközpontként, saját épületben, számtalan, az oktatást kiegészítő programmal, szakkörrel és a szórakozást is biztosító lehetőségekkel várják a diákokat" – hangzott el az eseményen.hir 1453

Az ünnepségen részt vett Henning László, a Kovászna Megye Tanácsának alelnöke is, aki beszédében a minőségi oktatás fontosságát hangsúlyozta. „Mára már nem kérdés, hogy jó ötlet és befektetés volt annak idején az egyetem létrehozása mellett dönteni, hiszen ezáltal a város és a régió szellemi műhellyel, tanítást és kutatást folytató intézménnyel bővült" – fogalmazott az alelnök. Hozzátette: a diákok, tanárok és az önkormányzat közös feladatuknak tartották az oktatásra való odafigyelést, hiszen így Háromszék és Székelyföld tanult és felkészült szakembereket kaphat, a fiatalok pedig hozzájárulhatnak a régió társadalmi és gazdasági képének a fejlesztéséhez.

Kimaradt?