Piacra dobták a világ leggyorsabb mobiltöltőjét

Az Unu Electronics nevű kanadai cég állítása szerint a világ leggyorsabb mobiltöltőjét dobja piacra.  Az Ultrapak nevű termék tulajdonképpen egy hordozható akkumulátor, amely azonban intelligensen tölti fel a hozzá csatlakoztatott okostelefont vagy táblagépet, így tizenöt perc alatt csaknem teljesen fel tud tölteni egy átlagos készüléket – írja az origo.hu.

Kétféle változatban lehet megvenni az Ultrapakot: a kisebbik, zsebben való hurcolásra szánt változata, a Go 3000 milliamperóra töltést tud tárolni, a nagyobbik, táskába szánt - Tour nevű - kiadás kapacitása 10 ezer milliamperóra - ez utóbbival egyszerre akár két eszközt is tölteni lehet. A saját akkumulátorában tárolt töltés leadása a Go modell esetében legfeljebb fél órát, a Tour típus esetében pedig 100 percet vesz igénybe.

Mindkét típus házát felszerelték egy apró kijelzővel, amelyről leolvasható a töltőben lévő elektromos töltés mennyisége, és az eszköz töltésének állapota is. A kisebbik modell nettó hatvan, a nagyobbik száz dollárba kerül.

Kimaradt?