Hatvan dollár egy órányi ölelkezés Samantha Hessnél

Egy amerikai nő hihetetlen vállalkozást indított – írja a HVG. A 30 éves Samantha Hess foglalkozása ugyanis professzionális „odabújó", ölelgető, óránként pedig 60 dollárért teszi mindezt.

A 30 éves Samantha Hess 2012-ben a helyi piacon találkozott egy „ingyen ölelések" táblát tartó illetővel, majd az ingyenszolgáltatást kínáló illető mellett „deluxe öleléseket" is kínált másvalaki, 2 dollárért. Ekkor rádöbbent, hogy ebből üzletet lehetne csinálni – írja a Business Insider. Hess ugyanis egy 13 éves kapcsolaton volt túl ekkor, és arra vágyott, hogy fizikailag biztonságban érezze magát, a szeretet érzése vegye körül.

A dolog úgy működik, hogy be kell jelentkezni Hessnél, aki kérésre bárhova elmegy ölelkezni, legyen az egy park, egy mozi, vagy az ügyfél saját lakása. Elmondása szerint ugyanakkor igen komolyan figyel arra, hogy megszűrje az embereket, és csak ott érhessenek hozzá, ahol például egy gyereket meg lehet érinteni. Aki szex helyettesítésére vágyik vele, annak nincs nála keresnivalója, sem romantikus kapcsolatot nem biztosít (Hessnek ráadásul van barátja, aki elfogadja a munkáját), hanem csak egy szimpla szolgáltatást. A szolgáltatás ugyanakkor érzelmileg igen megterhelő lehet mentálisan Hess számára, így minden ölelés előtt meditál (az ügyfelekkel beszélget is, sokan kiöntik neki a lelküket).

Ölelgetős vállalkozását 2013-ban indította el, a cégéről hamarosan Portland egyik helyi újságja is írt, majd 40 tévécsatorna is hírt adott ötletéről. Hess elmondása szerint ráadásul mindezzel sokkal jobban is keres, mint korábbi munkájában, amikor is ügyfélszolgálati munkatárs volt. Az amerikainak nőnek ráadásul komoly ambíciói vannak: a jövő hónapban tréningprogramot indít, ahol oklevelet is ad majd a jövőbeli ölelgetőknek.

Kimaradt?