Halálos autóbaleset történt Székelyudvarhelynél

Két személygépkocsi és motorkerékpár ütközött szombaton a Szejke közelében, a motoros életét veszítette – számolt be az uh.ro.

A baleset Székelyudvarhely bejárata és a Szejkefürdő között történt. Gheorghe Filip rendőrségi sajtószóvivő szerint a motorkerékpáros, a 62 éves székelyudvarhelyi B. I. a városból a Szejke irányába haladt szabályosan. A Szejke felől viszont a város irányába tartott egy BMW márkájú, német rendszámú személygépkocsi, amit a kézdivásárhelyi 26 éves F. K. vezetett.

A gépkocsi a túlzott sebesség miatt áttért a szembejövő sávra, ahol összeütközött a motorkerékpárral, ami az ütközés következtében az út melletti domboldalon landolt. Az ütközés után mintegy 50 méterrel a BMW nekisodródott egy Daewoo Matiz márkájú autónak is, ami szintén a városból kifele, a Szejke irányába haladt, ezt a farkaslaki, 70 éves N. C. vezette, szabályosan.

Az ütközés következtében a motorkerékpáros a helyszínen elhunyt. A két gépkocsiban összesen öten sérültek meg, őket mentő vitte a székelyudvarhelyi kórházba. Gheorghe Filip szerint gondatlanságból ekövetett emberölés címén a nyomoznak a rendőrök.

Kimaradt?