Angol focirajongók partiznak Kolozsváron

A Manchester United szurkolói, mielőtt a stadionban tombolnának, a kolozsvári klubokban melegítenek be sörrel, énekszóval, diáklányokkal.

Hétfőn 18 óra körül érkezett meg Kolozsvárra a Manchester United csapata és szurkolóik egy része. Az utat szórakozással pihenték ki: hajnalig söröztek a diákokkal teli klubhelyiségekben.

manch foter

A Manchester rajongói valósággal megszállták a város legnépszerűbb lokáljait, több száz szurkoló reggelig maradt a Janis, Diesel, Toulouse és Vertigo asztalainál. Többnyire helyi söröket és pizzát rendeltek, ami pedig a baksist illeti, igen bőkezűek voltak.

Az Ursus sörözőnél és a Janis Stufnál több klubzászlót is kitűztek, énekeltek, és élvezték az aznap kezdődő egyetemi év miatt Kolozsvárra érkező diáklányok társaságát.

manch fani

Kedden délelőtt is érkezett még négy charter repülőgép, amely a szurkolókat szállította Kolozsvárra. „Összesen körülbelül ezren vannak” – állítják a repülőtér hivatalnokai a stiridecluj.ro szerint.

A külföldi rajongókat a Deák Ferenc utcán több speciális hely várja, ahol leülhetnek meginni egy sört, és emellett információkat is kaphatnak a városról.

manch fanzone

A 21 óra 45 perckor kezdődő meccsre érkezők többsége rögtön a játék után hazautazik. Addig mintegy 350 csendőr áll strázsát a Dr. Constantin Rădulescu stadionnál és környékén; a rendőrség is bekapcsolódik a biztonság felügyeletébe.

Kimaradt?