Orbán Viktor szerdán Marosvásárhelyre látogat

Orbán Viktor magyar kormányfő is részt vesz és díszvendégként beszédet mond szerdán, Marosvásárhelyen a Sapientia – EMTE tizenegy éves fennállásának szentelt évfordulós ünnepségen – tájékoztatott szerdán az egyetem.

A közlemény szerint a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem 2001. október 3-án nyitotta meg kapuit. Az intézményi akkreditációt követően a szenátus elhatározta, hogy az első tanévnyitó évfordulóját az Egyetem Napjává nyilvánítja.sapi

Az Egyetem Napja alkalmából tartott ünnepségen köszöntő beszédeket mond Kató Béla, a Sapientia Alapítvány elnöke, Tőkés László, a Partiumi Keresztény Egyetem elnöke, Dávid László, a Sapientia EMTE rektora és János-Szatmári Szabolcs, a Partiumi Keresztény Egyetem rektora.

A rendezvényen átadják Orbán Viktor miniszterelnöknek Sapientia EMTE Bocskai István-díját. A díszvendég ezután beszédet mond.

Az ünnepségen elvi megállapodást írnak alá Magyarország Kormánya és a Sapientia Alapítvány, a Sapientia EMTE és a Partiumi Keresztény Egyetem között az erdélyi magyar felsőoktatás fejlesztése érdekében.{loadposition metamorf}

Kimaradt?