Schiffer Andrással találkozott Kelemen Hunor

Schiffer Andrással, az LMP elnökével találkozott pénteken Csíkszeredában Kelemen Hunor szövetégi elnök – közölte pénteken az RMDSZ sajtóirodája. A két politikus többek között a romániai és magyar belpolitikai helyzetről, nemzetpolitikai kérdésekről, valamint Verespatak ügyéről tárgyalt.

Kelemen Hunor  részletesen tájékoztatta Schiffer Andrást a romániai belpolitikai helyzetről, kiemelt helyen szerepelt a novemberi államelnök-választás, amely az erdélyi magyarság szempontjából is fontos politikai esemény. A szövetségi elnök elmondta, 1996 óta az RMDSZ mindig állít jelöltet az államfő-választáson.

„A mi érveink a saját jelölt mellett elsősorban arról szólnak, hogy ez egy jó alkalom arra, hogy hallassuk a hangunkat, hogy odafigyeljenek ránk, és az erdélyi magyarság törekvéseit be tudjuk mutatni a román közvélemény előtt” – fogalmazott a politikus. 

Az LMP társelnöke, frakcióvezetője részletes tájékoztatást kért az RMDSZ által kezdeményezett Minority SafePack kisebbségvédelmi keretszabályozásról, valamint az ehhez kapcsolódó belpolitikai történésekről is.

A találkozón a magyarországi politikus tájékozódott az RMDSZ által elkészített autonómiastatútum tervezetéről is, amelyről Kelemen Hunor elmondta, a Magyar Polgári Párt szakértőivel közösen jelenleg is dolgoznak a jogszabály végleges szövegén, amelyet hamarosan közvitára bocsátanak.  

Kimaradt?