Bukarestben porosodik Fülöp herceg limuzinja

Egy bukaresti mélygarázsban rozsdásodik a brit herceg Daimler limuzinja – tudta meg a brit sajtó.

A királynő férje még 2001-ben, a A World Wildlife Fund konferencián tett hivatalos látogatást Bukarestben. A Daimler DS 420-as limuzin lett volna a hivatalos szállítójármű, de a kocsi megmakacsolta magát, és nem indult be, és azóta se nyúltak hozzá – írja a dailymail.co.uk.

Miután 13 éven át foglalta a helyet a mélygarázsban, a Bukaresti Intercontinental Hotel parkolóját üzemeltető vállalkozás tulajdonosa elindította a hivatalos eljárást annak érdekében, hogy a tulajdonába kerüljön az elhagyott autó. Ha fel is bukkanna a tulajdonos, akkor is csak az elmaradt parkolási díj megfizetése után juthatna hozzá a járműhöz.

Egyelőre azonban azt sem tudni, kié az öreg Daimler DS 420-as limuzin. A bukaresti brit nagykövetség nyilvántartása szerint ugyanis nem az ő tulajdonuk az autó. Ebből a márkából 1968-1992 között mindössze 4116 darab készült, egy hasonló típusú, most a katari herceg tulajdonában lévő autót egy oldtimer kereskedési oldalon 35 ezer fontért árulnak.

A veterán brit limuzin mellett egy fekete, talán még ennél rosszabb állapotban lévő Volga és legalább két Dacia is már évtizedek óta parkol a szálloda mélygarázsában, ezekre is bejelentette az igényét a parkoló üzemeltetője.

 

Kimaradt?